Vi firar våffeldagen

vaffla

I dag, den 25 mars firar vi våffeldagen. Det enda val vi står inför är ska jag göra egen våffelsmet, vilket inte alls är så svårt, eller ska jag köra den lättjefulla varianten och köpa färdig våffelmix? Låt samvetet avgöra, men missa inte detta gyllene tillfälle att äta dessa goda bakverk. När man ändå håller på med onyttigheterna, servera dina våfflor med vispad grädde och sylt.

Recept på frasvåfflor ca 8 st

125 gr smör
4 dl mjöl
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och salt, tillsätt mjölken. Blanda till en jämn smet, tillsätt sedan vattnet. Låt smeten stå och vila i ca 30 minuter. Grädda i ett våffeljärn. Servera med sylt och vispad grädde.

Print Friendly

, ,

No comments yet.

Kommentera