Tandooripaprikor

Foto: Anna Hult

Foto: Anna Hult

Tandooripaprikor à la raw food. Receptet är komponerat av Erica Palmcrantz Aziz och kommer från boken Mitt nya raw food kök (Massolit förlag, 2014). Läs gärna mer om boken i Vad är raw food?

5–7 paprikor, delade i halvor på längden

Garnering:
ruccola och röd lök

Fyllning:
3 dl hasselnötter
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
2 morötter
1 msk honung
1 msk sesamolja
1 msk tandoorikrydda
1 msk tamari
salt och citron

Finmal hasselnötter, solroskärnor och pumpa – kärnor i matberedaren. Skala och dela morötterna i bitar. Tillsätt honung, olja, kryddorna, salt och citron och kör igen. Tillsätt morötterna och kör igen. Smaka av och tillsätt ev lite vatten för att det ska bli en röra. Fyll paprikorna.

Rawfood

 

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar