Tacos med smörstekta kantareller

Foto: Åsa Dahlgren

Foto: Åsa Dahlgren

Ja, det växer kantareller i Mexiko. Men som tur är måste man ju inte åka ända dit för att plocka dem. Vill du sätta guldkant på rätten så kan du servera med en klick löjrom. (Inte så vego, jag vet. Men otroligt gott!)

4 PORTIONER
800 g rensade och ev. sköljda kantareller
25 g smör
1 msk chipotlepasta
100 g riven pecorinoost 
1/2 dl hackad gräslök

TILL SERVERING
varma tortillabröd

Dela stora kantareller men låt mindre svampar vara hela. Fräs svam- pen i två omgångar i smör i stekpanna (för mycket svamp i stekpannan gör att det blir mer kokning) tills det mesta av vätskan har avdunstat. Rör ner chipotlepasta, det mesta av pecorinoosten (spara lite till garnering) och gräslök.

Servera svampröran i tortillabröd. Toppa med resten av pecorinoosten.

TIPS! Är det inte säsong för kantareller? Använd champinjoner, portabellasvamp eller shiitake i stället.

tacoomslagDetta recept är hämtat från kokboken Taco Mexican Style av Malin Eriksson, (Bonnier Fakta, 2014). Läs mer om boken i  Tacos på riktigt – the Mexican Style.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar