Grillade rödbetor med syrade hallon

grillavegoHär kommer ett recept från Paul Svenssons senaste kokbok, Grilla vego (Norstedts, 2016) på bakade och grillade rödbetor med syrade hallon. Läs mer om hans bok här på Smak för Mat.

4 portioner

8 rödbetor med blast
4 msk olivolja
20 färska hallon
2-3 msk vitvinsvinäger
olja till pensling
salt och svartpeppar

Tänd grillen. Fös den glödande kolen till en ring ut mot kanterna.
Tvätta rödbetorna och skär av blasten/bladen, men spara några centimeter av stjälken intill rödbetan. Skölj blasten.
Lägg ut ett ark aluminiumfolie. Placera betorna tätt på arket. Ringla över oljan och salta. Lägg över ett ark aluminiumfolie och vik in kanterna till ett tätt paket.
Baka i mitten av grillen cirka 30 minuter på indirekt  glöd under lock. Ta från grillen när betorna är mjuka in till kärnan, testa med en kniv.
Mosa hallonen med vinägern. Pensla blasten med olja och krydda med salt. Grilla både betor och blast på direkt glöd utan lock tills bladen är lätt svedda. Blanda betor, blast och hallon. Krydda med salt och peppar.

Bakade och grillade rödbetor med syrade hallon. Foto: Rickard Rönnerstam

Bakade och grillade rödbetor med syrade hallon. Foto: Rickard Rönnerstam

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar