Krämig potatissallad med yoghurt, kapris och dijonsenap är ett suveränt tillbehör på buffébordet! Den här goda varianten har Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos komponerat. Receptet är för 12 personer men går lätt att halvera eller dubbla.
12 portioner
2 kg små delikatesspotatisar
1 gul lök
1/2 kruka bladpersilja
1 dl små kapris
1 dl majonnäs
1 dl grekisk yoghurt
1 1/2 msk dijonsenap
3 msk pressad citron
2 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
Garnering:
1/2 dl cocktailkapris
1/2 kruka bladpersilja
- Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt kallna helt och dela eventuellt potatisar som är lite större.
- Finhacka gul lök och persilja.
- Blanda gul lök, persilja, kapris, majonnäs, yoghurt, dijonsenap, pressad citron, salt och peppar.
- Vänd ner de kokta, kalla potatisarna i krämen och låt potatissalladen stå och dra i kyl i minst 2 timmar, men gärna över natten.
- Vid servering, lägg upp potatissalladen på ett fat och garnera med cocktailkapris och hackad persilja.
Receptet kommer från boken Buffé – pajer, plock och en smak av Medelhavet av Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos (Semic, 2015). Läs gärna mer om boken i Så fixar du festen.
No comments yet.