Pärlor på bokrean

Nu är det dags för bokrea igen. När jag var yngre älskade jag att botanisera bland alla fynd, men med åren har fynden blivit färre och mitt intresse falnat. Nu nöjer jag mig med att undersöka om det finns några kokböcker som lockar.

Sedan några år tillbaka har den stora trenden bland kokböcker varit hälsosamt på ett eller annat sätt. Vegetarianskt, vegan, raw food och ”super”-mat i alla olika former. Men i denna uppsjö av hälsosamma kokböcker har jag  lyckats hitta några pärlor. Böcker, som trots att de inte följer en viss matfilosofi, på ett naturligt sätt ändå tar hänsyn till bland annat hälsoaspekter, miljö och djurhållning.

Här kommer ett urval av bra kokböcker i årets bokrea:

kycklingTareq Taylors Kyckling, (Bonnier fakta, 2017). Du kan läsa en recension av boken här på Smak för mat. Vi har även tre recept från denna kokbok. Så vill du prova att tillaga några av hans kycklingrätter innan du köper boken så hittar du recept på Korma, Singapore noodles eller Kebab på Tareq Taylors vis här.

kottviltfagelTommy Myllymäkis Kött, vilt & fågel (Natur & Kultur, 2016). Även denna bok har blivit recenserad här. Två andra böcker av Tommy Myllymäki på bokrean är: Såser och Sallad. 

Nidal Kersh kokbok Shakshuka, (Bonnier fakta, 2017), återfinns även den på bokrean. Det är ett spännande reportage om Mellanösterns bästa mat. Receptet på Shakshuka (en kryddig tomatgryta med ägg som kokas direkt i såsen) hittar du här.

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera