Pannkakor i ny tappning – majsplättar

Foto: Ulrika Pousette

Foto: Ulrika Pousette

Majsplättar med kokosmjölk

Pannkakor, plättar eller våfflor? Om barnen i många familjer hade fått bestämma över middagsmenyn skulle det inte behövas mer variation än så. Någonsin. Men som vuxen är det lätt att längta efter förnyelse. Vill du dessutom äta vegetariskt då kan du texta det här receptet på majsplättar.

3-4 portioner

2 dl vetemjöl
2 krm salt
4 dl kokosmjölk
2 ägg
3 dl majs
1-2 msk sweet chilisås
fett att steka i

Tillbehör:
en halv kruka färsk koriander
1,5 dl tjock yoghurt (10% fett)
sweet chilisås

  1. Blanda vetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt kokosmjölk och ägg och vispa till en slät smet. Häll i majs och sweet chilisås och stek plättarna i en medelvarm panna.
  2. Hacka koriander och rör ner yoghurten. Servera det till majsplättarna med en klick sweet chilisås.

Mera vego omslagReceptet kommer från den vegetariska kokboken Mer vego – mat för hela familjen av Sara Ask och Lisa Bjärbo (Ordfront, 2014). Läs mer om boken här!

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar