Nyårsmat för ett riktigt gott slut

Foto: Stefan Edetoft

Foto: Stefan EdetoftGott nytt år!

Gott nytt år!

Fira in det nya året med en riktig brakmiddag. Här får du de klassiska rätterna oxfilé, hummer och choklad, men i ny kostym. Det är Sveriges första mästerkock Louise Johansson som komponerat menyn så du kan lita på det blir gott! Njut av att planera, laga och äta gott tillsammans med nära och kära på årets sista dag. Skål!

Nyårmeny

Förrätt:
Carpaccio med prästostkräm, knaperstekt kapris och hasselnötter. Det är en lätt-som-en-plätt-förrätt som verkligen imponerar på nyårsmiddagen. Receptet hittar du här!

Huvudrätt:
Hälleflundra med hummerkokt blomkål och hummersmörsås. Triss i hummer och som grädde på moset serveras den tillsammans med hälleflundra – är det nyår så är det! Koka gärna hummerfonden dagen före och låt den stå i kylskåpet över natten. Receptet på hela rätten hittar du här!

Dessert:
Chokladfondant är en riktig favoriträtt som är som sammet för själen. Receptet fungerar dessutom utmärkt att förbereda. Gör curden, nötterna och fondantsmeten kvällen före. Häll upp smeten i formar och förvara i kylen. Grädda fondanten strax före serveringen. Hela receptet hittar du här!

52_Weekends kopia-86

Foto: Stefan Edetoft

Foto: Stefan Edetoft

Foto: Stefan Edetoft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du ha mer inspiration för årets alla helger rekommenderar jag varmt kokboken 52 helger av Louise Johansson. Läs gärna mer om boken i Något att längta efter – 52 helger.

Print Friendly

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera