Med doft av Italien – kycklingpiccata med tomater & matvetesallad

Foto: Lina Eriksson

Foto: Lina Eriksson

Äkta piccata görs på kalvkött och steks i stora mängder olja och smör för att bli riktigt frasig. Kycklingpiccata med tomater och matvetesallad är en smalversion av den italienska klassikern!

Till 4 personer:

500 g kycklingfilé
50 g parmesanost
2 ägg
400 g körsbärstomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl matvete
1 hönsbuljongtärning
100 g ruccola
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Gör så här:

Riv osten och blanda ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Blanda dem med ostsmeten.

Halvera tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs tomater, lök och vitlök i 2 msk olja ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

Koka matvetet i vatten med buljongtärningen enligt anvisningar på förpackningen. Vänd ner ruccolan i det kokta vetet.

Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 3 minuter på varje sida, tills den är genomstekt. Servera med tomater och matvete.

De flesta av oss har max tio rätter som vi lagar om och om igen. Vi kan handla och laga dem på frihand, och vi vet på förhand hur lång tid det kommer att ta och hur det kommer att smaka. Det är praktiskt, men blir snabbt enahanda och trist. 

KöphemfemTidningen Allt om Mat:s avdelning ”Köp hem 5″ bjuder några av Sveriges främsta matskribenter på spännande rätter som är enkla att ta till när fantasin tryter. Rätterna utgår från ett antal basingredienser som ofta finns hemma. Till dessa behöver du endast köpa hem fem ingredienser för att få till en lättlagad och smakrik middag. I de flesta fall har du dessutom maten på bordet inom en halvtimme! Många av recepten finns nu samlade i den lilla smidiga kokboken Köp hem fem (Norstedts, 2014).

Print Friendly

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar