Matig lunchmacka räddar utflykten

En klassisk ost- och skinkmacka med majonnäs och grönsaker

En klassisk ost- och skinkmacka med majonnäs och grönsaker

Till slut blev det varmt! Hela vintern och våren har kylan hållit sitt grepp om oss men nu är det äntligen möjligt att få njuta av frisk luft, fågelkvitter och varma solstrålar. Passa på de stunder du har möjlighet att sitta i lä med näsan mot solen, packa en matsäck och ge dig ut på utflykt när du är ledig eller gör helt enkelt en matig lunchmacka som du äter ute istället för i den vanliga lunchmatsalen. Det är inte så krångligt som det låter. Tar du med dig en matsäck på utflykten så blir allt garanterat mycket roligare. Aldrig smakar en macka så gott som när du äter den ute med en kopp kaffe.

Mättande grovt bröd

I de flesta mataffärer finns numera dagsfärska surdegsbullar eller något annat matigt bröd som passar för lunchmackor. Jag föredrar ett grovt bröd till lunchmackan men en rostad kall toast fungerar också bra för att göra en ”dubbelmacka”. Krydda dina mackor efter tycke och smak. Jag brukar toppa mackan efter vilket humör jag är på och vad som finns i kylskåpet – majonnäs, inlagda gurkor eller rödbetor, fräscha grönsaker, italiensk salladskrydda, salt och peppar. Ett salladsblad brukar för det mesta slinka med.

Vilka godsaker ska vi fylla lunchmackorna med?

Här kommer förslag på några olika fyllningar. Beräkna mängden ingredienserna beroende på hur många mackor du vill göra.

  • Stekt eller grillad kyckling, knaperstekt bacon och Tikka Masala (finns i röra på burk)
  • Stekt ägg och bacon
  • Salami, brieost och tunnskuren paprika
  • Tunnbrödklämma med kokt skivad potatis, hamburgerkött och pepparrotsvisp
  • Tonfisk i olja på burk, kokt ägg och rödlök
  • Stekt omelett lax och pepparrot som rullas in i en tunnbrödrulle
  • Leverpastej, stekt baconskiva och inlagd gurka

Njut din macka med rykande hett kaffe, mineralvatten eller en god juice.

På utflykt

På utflykt

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar