Marinerad getost med rucola & körsbärstomater

Marinerad getaHvens getost säljer en riktigt god marinerad getost som de fiffigt kallar för ”Geta”. Om du inte råkar ha vägarna förbi Ven så kan du göra en liknande variant själv. Det är supergott och det är dessutom en väldigt fin gå-bort-present. Osten håller sig flera veckor i kylskåpet.

Portioner: 4

Marinerad getost

200 g getost, fetaost eller labneh*
ca 2 dl kallpressad rapsolja
2 tsk rosépeppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan

Sallad

200 g rucola
500 g körsbärstomater
2 salladslökar
Flingsalt 

*Labneh är krämiga färskostbollar gjorda av getyoghurt. De kommer ursprungligen från Mellanöstern men har blivit allt vanligare i våra matbutiker.

1. Tärna osten, eller lägg över labnehbollarna som de är, i en glasburk. Blanda oljan med kryddor och skiva vitlöken tunt.
2. Häll oljan över osten i burken. Om oljan inte täcker osten, häll på extra. Låt stå kallt i minst ett dygn i så att osten hinner dra åt sig av smakerna.
3. Servera tillsammans med rucola, salladslök och ekologiska körsbärstomater. Häll på lite av oljan på salladen och även lite flingsalt. 

PS! Rucola kan du lätt odla själv från tidig vår till höst. Du kan till och med odla den inomhus året runt! Närodlat och ekologiskt på hög nivå.

JillsmatReceptet kommer från Jill Wallentin Wollbergs kokbok Jills mat efter säsong (2013, Pagina förlag). Läs mer om boken i Jills mat.

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar