Kryddiga kycklingspett till buffén

Foto: Jenny Grimsgård

Foto: Jenny Grimsgård

Kycklingspett med paprikavärme

10 bufféportioner 

Planerar du fest i sommar? Här kommer ett perfekt bufférecept på riktigt enkla kycklingspett som de flesta gillar. Går inte att misslyckas med! Dessutom krävs varken tallrikar eller bestick. Finger-food at its best.

ca 20 träspett
800 g kycklingfilé, gärna lårfiléer
1/2 tsk salt
1 dl + 1 dl ajvar relish, gärna stark

Sätt ugnen på 200°. Lägg spetten i blöt. Skär kycklingen i mindre bitar och salta bitarna lätt. Lägg dem i en bunke med 1 dl ajvar och blanda runt. Låt dra en stund och fördela sedan bitarna på spetten.

Stek dem i ugnen i ca 20 minuter tills kycklingen är helt genomstekt. Klicka resten av ajvaren över spetten vid servering. De är lika goda varma som rumsvarma.

Mingel och festmatReceptet kommer från boken Mingel och festmat med Denise av Denise Rudberg. Läs mer om boken i Sommarens festmat.

Print Friendly

, , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar