Köttfärslimpa på vildsvinsfärs

Foto: Stefan Wettainen

Foto: Stefan Wettainen

Baconlindad köttfärslimpa fylld med kantareller och porter med pressad potatis och senapsgräddsås

I den här köttfärslimpan har vi klätt den ugnsfasta formen med bacon och valt att blanda i kantareller. Det går självklart att blanda i vilken svamp som helst, valet är fritt och man tar den svamp man har tillgång till.

4 personer

500 g vildsvinsfärs
4 dl kantareller eller trattkantareller
2 gula lökar, hackade
1 dl mörk öl av portertyp
1 tsk salt
svartpeppar
1 dl vispgrädde
1/2 dl ströbröd
1 ägg
200–250 g bacon i skivor

Foto: Stefan Wettainen

Foto: Stefan Wettainen

 Senapsgräddsås:

1 gul lök, hackad
1 liter vilt- eller kalvfond
1 dl grovkornig senap
2 msk svartvinbärsgelé
1/2 matjessillfilé
2 dl vispgrädde
salt och peppar majsena till redning

Tillbehör:

ca 800 g potatis av mjölig sort

Köttfärslimpa: stek svampen tillsammans med löken hastigt i smör. Slå över porten och låt koka ihop. Dra åt sidan och låt svalna. Blanda färsen med salt, peppar, grädde samt den stekta kantarellblandningen. Forma till en limpa, lägg i avlång brödform klädd med bacon. Baka av i ugn på 150 grader i 30–35 minuter.

Senapsgräddsås: fräs löken i en kastrull och slå över fonden. Tillsätt senap, svartvinbärsgelé, matjessill och grädde och låt koka ihop. Sila såsen efter ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red av med majsena tills såsen får en simmig konsistens.

Servera med kokt och pressad potatis.

Omslagsbild vildsvinReceptet kommer från boken Vildsvin – från tryne till svans av Mikael Axell och Frida Ernsth. Läs gärna mer om boken i Vildsvin – från tryne till svans.

Print Friendly

, , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar