Hösthallonsnaps och likör med rosmarin

hallonsnapsDet blir nästan osannolikt vackert med de djupröda hallonen och den gröna rosmarinkvisten när brännvinet hälls på. Smaken är lika ljuvlig, för att inte tala om biprodukterna. När snapsen är färdig och blandningen är silad kan du koka upp hallonen med lite socker och vatten. Passera genom en sil så får du en varm hallonsås att servera till glass eller chokladkaka. De passerade hallonen har fortfarande mer smak och kan användas som fyllning i kakor.

Hösthallonen är lite robustare och håller därför bättre att låta dra i brännvin, men det går naturligtvis också att sätta snapsen på sommarhallon. På höstkanten har rosmarinen samlat smak hela soliga sommaren.

Det här receptet, som faktiskt är två recept, har vi fått från Eva Olsson på Österlenkryddor.

3 dl hallon
1 kvist rosmarin
50 cl brännvin

Lägg hallon och rosmarin i en glasburk. Häll på brännvin. Efter fem dagar plockas rosmarinkvisten upp. Låt hallonen ligga kvar och dra i minst två månader. Sila och snapsen är klar att avnjutas. För att göra likör tillsätt 1,5 dl socker och skaka flaskan dagligen tills sockret smält.

Eva Olsson på Österlenkryddor är en fantastisk inspirationskälla bl.a när det gäller att krydda sin egen snaps.

Eva Olsson på Österlenkryddor är en fantastisk inspirationskälla bl.a när det gäller att krydda sin egen snaps.

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar