Hej Margareta Schildt Landgren!

Maragreta SL

Margareta Schildt Landgren

Du kommer ut med två nya böcker i år; boken Lagom Svenskt kommer nu i april och Nya nordiska köket fram på höstkanten.

– Vad är det som är så speciellt med det nordiska köket?

Det nya nordiska köket innebär för mig att man lagar mat efter säsong av i huvudsak närproducerade varor med en mix av moderna och traditionella matlagningsmetoder.

– Vilken älsklingsråvara återkommer du gärna till?

Jag tycker att just säsongens primörer är det jag längtar allra mest efter, som t ex färskpotatis, svamp, vilt och grönkål.

– Vilken råvara eller maträtt vill du slå ett extra slag för?

Eftersom jag älskar de olika årstidernas primörer tycker jag att det är roligt att entusiasmera till att laga gott av rotfrukter, eftersom många tycker att våra råvaror på vintern inte är så inspirerande att laga mat av.

– Vilket köksredskap är din bästa vän?

Mandolinen är en av mina favvisar…

– Favoritresmål när du ska äta gott på semestern?

Jag är en nyfiken person som alltid tycker att jag har mer att lära och upptäcka. Jag reser därför ofta till nya platser, men jag gillar mat med en bra balans med lite syra. Vissa svenska restauranger är toppen, liksom italienska och thailändska. För ett tag sedan var jag i San Sebastian och åt himmelskt, eller hos Ulla på Chalet Etoile uppe i backen i Cervinia. Som sagt, jag har många favoritresmål!

Margareta Schildt Landgren är en uppskattad matkreatör som har gett ut mer än 20 kokböcker. I artikeln En rolig fest förlänger livet ger Margareta smarta tips för en lyckad fest.

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar