Gofika

Foto: Tine Guth Linse

Foto: Tine Guth Linse

Att fika är något av det ”svenskaste” som finns och själva ordet lär sig våra utländska besökare snabbt. Och vi fikar som aldrig förr! Läs allt om det svenska fikafenomenet i Dags att fika.

Men det är ingen riktig fika om det inte serveras något gott till kaffet. Boken Gofika av Jan Hedh och Olof Viktors Café (Norstedts, 2014) är en hyllning till fikakulturen. Här hittar du recept på klassiska bakverk men också favoriter från Olof Viktors; morotskaka, chokladtrianglar och festivalbakelser. Mästerkonditorn Jan Hedh och Olof Viktors Café (som 2013 utsågs till Årets Bästa Café av White Guide) står för recepten.

Gillar du kakor, bullar och bakelser så är det här boken för dig. Den innehåller en mängd recept, bland annat klassiska sju sorters kakor, småbröd som mazariner, vaniljhjärtan och kokostoppar, variationer av vete- och kanelbullar eller kransar, wienerbröd, sockerkakor, rulltårtor, bakelser, gräddtårtor samt klassiska julkakor.

Omslag GofikaMen det är inget för den late. Recepten bygger på genuint hantverk från grunden och du kan glömma allt vad halvfabrikat och genvägar heter. Men gott blir det, det kan vi lova! Det här är en trevlig presentbok till den som älskar att fika – och vem gör inte det?

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar