Fläskfilé med hoisinsås och ingefära är en rätt som både lätt att laga och lätt att tycka om! Den söta hoisinsåsen passar perfekt med köttet, crème fraiche och ingefära.
600 g fläskfilé
2 msk smör- och rapsolja
Rub
1 msk farinsocker
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk malen ingefära
1⁄2 tsk malen kanel
Marinad
2 dl hoisinsås
1 röd chili, finhackad
2 msk flytande honung
2 tsk kinesisk soja
Nudelsallad
200 g äggnudlar
75 g sockerärter
2 morötter
4 salladslökar
3 msk sesamfrön, rostade
1 kruka koriander
Till servering
2 dl crème fraiche med smak av ingefära och chili
Sätt ugnen på 175°. Blanda ingredienserna till ruben och klappa in den i köttet. Låt marinera ca 30 minuter i rumstemperatur. Bryn köttet runt om i smör- och rapsoljan. Lägg det i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 68°, ca 20 minuter. Blanda ingredienserna till marinaden och fördela den över det varma köttet. Låt svalna något, skär sedan köttet i strimlor och lägg tillbaka det i marinaden. Marinera köttet i kylskåp, gärna över natten, eller servera det direkt.
Nudelsallad:
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem i kallt vatten. Strimla grönsakerna. Blanda grönsaker och nudlar på ett fat. Lägg köttet på nudelsalladen och ringla över marinaden. Strö över sesamfrön och hackad koriander. Servera med crème fraiche.
Tips! Det blir också gott att grilla köttet.
Receptet kommer från boken Sommarmat från Arla köket (2014, Bonnier Fakta). Läs gärna mer om boken i All inspiration till sommarens semestermat.
No comments yet.