Häng på trenden med Fingerfood

fingerfood1

Att fingerfood – en blandning av streetfood, fine dining och tilltugg – är trendigt är väl ingen nyhet direkt. Många av oss associerar kanske till snittar när man talar om fingerfood. Men det kan vara så mycket mer.

En person som gått ”all in” när det gäller fingerfood är kocken Sebastian Schauermann. Han delar med sig av sina 100 bästa recept i sin nya kokbok 100 fingerfood (Massolit förlag, 2016). Och att han har erfarenhet på området tycks vara odiksutabelt. Han har ansvarat för tusentals festarrangemang genom åren och driver nu en matstudio och festvåning.

Att det också underlättar att servera sfingerfood när man har bjudning är ju naturligtvis ingen nackdel. Man kan ha det som tilltugg på cocktail eller varför inte göra en hel meny med bara fingerfood? En stor fördel är att man slipper allt vad bestick och tallrikar heter. Ingen avancerad dukning här inte!

När man bläddrar igenom boken ser det lite avancerat ut. Men när man väl läser recepten så verkar det i allra högsta grad görligt. det ser mer avancerat ut än det är! Lätt att ”impa” lite på gästerna alltså.

En bra rekommendation från Sebastian Schauermann är att man ska räkna med 3 fingerfoodbitar till en cocktail eller lättare middag. Ska man bjuda på hel middag rekommenderar han 6 fingerfoodbitar plus en söt. Och han lovar att gästerna blir mätta. Vi måste tro honom, det är ju erfarenheten som talar!

Så fram med servetterna och arrangera en fingerfoodtillställning.

Torskballotine med glaserat sidfläsk och äggröra. Foto Fabian Björnstjerna

Torskballotine med glaserat sidfläsk och äggröra. Foto Fabian Björnstjerna

Stickypork med coleslaw. Foto: Fabian Björnstjerna

Stickypork med coleslaw. Foto: Fabian Björnstjerna

 

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera