Filmtips: Le Chef

Le_Chef-DVD_Film-0036556Le Chef är något så ovanligt som en fransk komedi om mat något som fransmännen i vanliga fall tar på största allvar.

Filmen handlar Jacko Bonnot (Michael Youn), en matnörd som ägnat sitt liv åt att studera fransk mat och dess kockar. Han har ägnat extra mycket tid på att studera Alexandre Lagarde (Jean Reno) som är en legendarisk kock vars restaurang har 3 stjärnor i Guide Michelin.

Jackos kunskaper i matlagning är så höga att han gör sig omöjlig på alla sina arbetsplatser. Han kan inte låta bli att säga till sina chefer hur och varför de ska tillaga maten på ett speciellt sätt. Efter att inom en månad blivit sparkad tre gånger lovar han sin gravida flickvän att sluta arbeta inom restaurangbranchen och istället söka sig ett ”vanligt” jobb. Jacko får jobb som målare på ett ålderdomshem, men inte heller här kan han hålla sig borta från köksregionen. Detta leder till att han blir upptäckt av Lagarde och anställd på hans restaurang.

Sedan följer idel diskussioner mellan de två kockarna, inte minst eftersom Jacko tror sig veta exakt vad Lagarde vill ha, till och med bättre än Lagarde själv. Som en extra tvist har Lagarde såld sitt namn till ett företag som gör allt för att bli av med honom. De vill istället anställa en ung kock som specialiserat sig på molekylär gastronomi.

Le Chef är en trivsam och varm feel-good film med många underhållande dialoger. Det faktum att den många gånger är tämligen förutsägbar förtar inte upplevelsen av 1 ½ timmes underhållning.

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera