Sallad med färskpotatis och sockerärtor

potsallad

Jag tycker att det blir så gott att göra sallad på färskpotatis. Det är väldigt lätt att variera salladen och dessutom ett utmärkt sätt att ta tillvara överbliven potatis.

Vad ska man då ha i salladen? Färskpotatis är naturligtvis ett måste (om det nu är en färskpotatissallad man ska göra!), men annars kan man faktiskt tillsätta vad man har hemma. Personligen tycker jag att det är väldigt gott att lägga i lite vanlig grönsallad. En annan favorit på sommaren är den färska löken som man köper i knippen. Skiva i lite lök, några småtomater och råa sockerärtor och så är salladen så när klar.

Saknas gör bara dressingen. Blanda creme fraiche eller gräddfil med majonnäs, pressad vitlök, chilisås och kryddor.Låt gärna dressingen stå i 20 minuter så att smakerna växer fram. Häll över salladen, blanda och du är klar. Denna sallad passar bra till grillat kött och korv.

En sak man bör tänka på när man tillsätter rå vitlök i dressing är att styrkan på vitlöken är väldigt varierande. Ta det därför försiktigt med vitlöken och smaka av dressingen efter 10-15 minuter. Om man då tycker att vitlökssmaken är för svag är det bara att pressa i lite extra vitlök. Om man i stället hackar vitlöken så blir smaken inte riktigt lika stark och man kan därför ta lite mer.

Receptet på denna sallad finns under vegetariska recept.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera