Sommarsoppan framför alla är för många den kalla gazpachon från Spanien. Som de flesta klassiska rätter finns det en mängd olika recept. Men olika fräscha grönsaker ingår alltid och gazpacho ska serveras riktigt kall. Den smakar ljuvligt, särskilt en varm sommardag. I det här receptet har systrarna Eisenman valt att använda vattenmelon som bas. Ett mycket […]
Tag Archives | Spanien

Låt resan gå till Barcelona
Nu börjar det bli dags att planera årets vårresa. För den matintresserade så finns det en uppsjö av roliga resmål att välja mellan. Ett av alla dessa är Barcelona. Om jag säger Barcelona så tänker säkert många på Gaudis basilika Sagrada Familia och andra arkitektoniska mästerverk av honom. Några kanske har läst Katedralen vid havet av Ildefonso […]

En fräsch vårsoppa – salmorejo
Ett tips på en god vårsoppa är salmorejo. Salmorejo är en soppa gjord på tomat, bröd, olja, vitlök och vinäger. Det är en släkting till gazpacho men är krämigare och mjukare i smaken. Salmorejo kommer ursprungligen från Andalusien i södra Spanien. Soppan serveras kall och garneras ofta med spansk serranoskinka och hårdkokt ägg. Den har […]

Tapas – många små smaker av Spanien
Det är svårt att hitta ett trevligare och mer smakrikt sätt att prova på spanska maträtter än att testa tapas. Var ordet tapas kommer ifrån har säkert lika många förklaringar som det finns variationer på tilltugget. En del påstår att det från början bara var en bit bröd som man lade över glaset för att […]
-
Fransk kola till jul 3 december, 2023
-
Vinterns goda med glögg och snittar 10 november, 2023
-
Saffransknutar och -snurror till 1:a advent 10 november, 2023
-
Mexikansk frukostsallad mitt i höstmörkret? Absolut! 9 november, 2023
-
Västerbottenpaj 9 augusti, 2023
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...