Tag Archives | soppa

Du har väl inte missat 52 soppor?

Goda, närande, rykande heta soppor för vardag och fest! Soppan gör comeback som smart och närande måltid! Värmande, goda, snabba, matiga, lätta, smakrika och med möjlighet att variera i all oändlighet. I Ylva Bergqvist senaste alster 52 soppor (Bonnier fakta, 2015) bjuds vi på 52 varierade och härliga sopprecept, en i veckan om man så […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En vän i värmen – vattenmelongazpacho

Sommarsoppan framför alla är för många den kalla gazpachon från Spanien. Som de flesta klassiska rätter finns det en mängd olika recept. Men olika fräscha grönsaker ingår alltid och gazpacho ska serveras riktigt kall. Den smakar ljuvligt, särskilt en varm sommardag. I det här receptet har systrarna Eisenman valt att använda vattenmelon som bas. Ett mycket […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Värmande vintermat

”Man tänder ett ljus, sätter fyr i brasan och låter en gryta puttra länge på spisen och sprida härliga dofter och välbehag. Jag undrar om inte det är den vanligaste föreställningen om ”mys” under den mörka årstiden. Men det är bara att erkänna, jag är en obotlig  mysare och jag älskar verkligen att kura ihop […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Nässlans dag

Den 6 maj är det nässlans dag, ett säkert vårtecken! Låt oss fira detta med att göra en delikat nässelsoppa. Recept hittar du naturligtvis här på Smak för mat.

Läs mer Kommentarer { 0 }

En fräsch vårsoppa – salmorejo

Ett tips på en god vårsoppa är salmorejo. Salmorejo är en soppa gjord på tomat, bröd, olja, vitlök och vinäger. Det är en släkting till gazpacho men är krämigare och mjukare i smaken. Salmorejo kommer ursprungligen från Andalusien i södra Spanien. Soppan serveras kall och garneras ofta med spansk serranoskinka och hårdkokt ägg. Den har […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Svampsoppa med focaccia

En svampsoppa med hela svampar. Underbart god och du kan välja vilka svampar du vill – alla svampar passar här! 1 stor schalottenlök 2 msk smör till grytan 5 dl blandad svamp, t ex trattkantareller, shiitake, kastanjechampinjoner 8 dl vatten 1 tärning mörk oxbuljong 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1/2 msk soja 5 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rödbetssoppa med getostcrème

Rödbetor passar utmärkt i soppa och getost passar lika utmärkt till rödbetor! 3–5 färska rödbetor (1/2 kg) 2 röda lökar 1 stor morot (ca 150 g) 3 msk smör 12 dl vatten 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljongbuljong 3 lagerblad 1 1/2 msk rödvinsvinäger Salt och nymalen svartpeppar Getostcrème 3 stjälkar persilja 100 g getost 2 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }