Goda, närande, rykande heta soppor för vardag och fest! Soppan gör comeback som smart och närande måltid! Värmande, goda, snabba, matiga, lätta, smakrika och med möjlighet att variera i all oändlighet. I Ylva Bergqvist senaste alster 52 soppor (Bonnier fakta, 2015) bjuds vi på 52 varierade och härliga sopprecept, en i veckan om man så […]
Tag Archives | soppa
En vän i värmen – vattenmelongazpacho
Sommarsoppan framför alla är för många den kalla gazpachon från Spanien. Som de flesta klassiska rätter finns det en mängd olika recept. Men olika fräscha grönsaker ingår alltid och gazpacho ska serveras riktigt kall. Den smakar ljuvligt, särskilt en varm sommardag. I det här receptet har systrarna Eisenman valt att använda vattenmelon som bas. Ett mycket […]
Värmande vintermat
”Man tänder ett ljus, sätter fyr i brasan och låter en gryta puttra länge på spisen och sprida härliga dofter och välbehag. Jag undrar om inte det är den vanligaste föreställningen om ”mys” under den mörka årstiden. Men det är bara att erkänna, jag är en obotlig mysare och jag älskar verkligen att kura ihop […]
Nässlans dag
Den 6 maj är det nässlans dag, ett säkert vårtecken! Låt oss fira detta med att göra en delikat nässelsoppa. Recept hittar du naturligtvis här på Smak för mat.
En fräsch vårsoppa – salmorejo
Ett tips på en god vårsoppa är salmorejo. Salmorejo är en soppa gjord på tomat, bröd, olja, vitlök och vinäger. Det är en släkting till gazpacho men är krämigare och mjukare i smaken. Salmorejo kommer ursprungligen från Andalusien i södra Spanien. Soppan serveras kall och garneras ofta med spansk serranoskinka och hårdkokt ägg. Den har […]
Svampsoppa med focaccia
En svampsoppa med hela svampar. Underbart god och du kan välja vilka svampar du vill – alla svampar passar här! 1 stor schalottenlök 2 msk smör till grytan 5 dl blandad svamp, t ex trattkantareller, shiitake, kastanjechampinjoner 8 dl vatten 1 tärning mörk oxbuljong 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1/2 msk soja 5 […]
Rödbetssoppa med getostcrème
Rödbetor passar utmärkt i soppa och getost passar lika utmärkt till rödbetor! 3–5 färska rödbetor (1/2 kg) 2 röda lökar 1 stor morot (ca 150 g) 3 msk smör 12 dl vatten 2 tärningar höns- eller grönsaksbuljongbuljong 3 lagerblad 1 1/2 msk rödvinsvinäger Salt och nymalen svartpeppar Getostcrème 3 stjälkar persilja 100 g getost 2 […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...