Tag Archives | Sommarmat från Arla köket

Fänkålstsatsiki

Den älskade tsatsikin får ett krispigt inslag av fänkål. Fänkålstsatsiki är gott till grillat – både fisk och kött! 4 portioner 200 g fänkål 2 vitlöksklyftor 1 msk pressad citron 1 tsk flytande honung 3 dl turkisk matyoghurt salt och peppar Gör så här: Skär bort roten från fänkålen och strimla resten så tunt som […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fläskfilé med hoisinsås och ingefära

Fläskfilé med hoisinsås och ingefära är en rätt som både lätt att laga och lätt att tycka om! Den söta hoisinsåsen passar perfekt med köttet, crème fraiche och ingefära. 600 g fläskfilé 2 msk smör- och rapsolja Rub 1 msk farinsocker 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 tsk malen ingefära 1⁄2 tsk malen kanel […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

En oväntad vänskap – bulgursallad med saffran och jordgubbar

Den vackert saffransgula bulgurn gör sig utmärkt till söta röda jordgubbar och ostens sälta. Bulgursallad med saffran och jordgubbar kommer garanterat bli ett uppskattat inslag på sommarens middagsbord! 4 portioner 1 msk smör 1⁄2 g saffran 2 dl bulgur 4 dl grönsaksbuljong OSTKRÄM: 150 g fetaost 1 1⁄2 dl crème fraiche 1 kruka färsk mynta […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Grillsåser

Gör grillmaten ännu godare med en klick hemgjord sås! Välj din sås efter mat och humör. 4 portioner/recept Tsatsiki En favorit till grillkvällen. Tsatsiki passar bra till rätter från Medelhavet eller när man vill ha en syrlig sås med mycket smak. 1⁄2 gurka 1⁄2 tsk salt 2 dl turkisk matyoghurt 2 vitlöksklyftor, pressade 1 krm […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

All inspiration till sommarens semstermat

Lagom till semestern har det kommit två fullmatade kokböcker med sommarmat, Semester av Jens Linder och Johanna Westman (2014, Bonnier Fakta) och Sommarmat från Arla köket (2014, Bonnier Fakta). Ett välkommet tillskott för oss som tycker att det är roligt att planera och laga mat under semestern då vi har extra tid att botanisera bland […]

Läs mer Kommentarer { 0 }