Ingredienser till vår västerbottenpaj Pajdegen: 125 gr smör 3 dl mjöl 1 msk vatten Fyllningen: 225 gr riven västerbottenost 3 ägg 1 dl matlagningsgrädde salt peppar Blanda mjöl och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt 1 msk kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform som sedan får stå i kylskåpet i […]
Tag Archives | paj
Citronen gör susen: citronmarängpaj
Citronmarängpaj är en riktigt härlig klassiker. Åh, vilka ljuva ungdomsminnen som väcks till liv! Citronmarängpaj var ett stående inslag på studenttidens middagar. Den här pajen ska göras en dag innan den ska ätas. Grunden är en enkel citronpaj, som är väldigt god även utan marängtäcke. 10-12 bitar 4 dl vetemjöl 1 dl socker 1 tsk bakpulver ¼ […]
Pajernas paj med spenat och chèvre
Anne Aobadia bjuder på finfin smakkombo – paj med spenat och chèvre! Spenat är en supergrönsak som är rik på smak och nyttigheter. Väldigt gott till ägg och getost! 6 portioner Pajbotten 3 dl mandelmjöl ½ dl skalade sesamfrön 1 msk kruskakli 1 msk psylliumfröskal, malda ½ tsk salt 40 g smör 1 ägg Äggstanning […]
Jordgubbs- och rabarberpaj
I denna paj lägger vi jordgubbar och rabarber. Men det går naturligtvis att lägga i nästan vilka frukter som helst. Senast min dotter gjorde paj tillsatte hon utöver jordgubbar och rabarber även björnbär och äpple, jätte gott! Hon valde då att inte blanda bären med varandra utan lägga dem i var sin del. Ibland när […]
- Sparrisoppa – perfekt till vårens bufféer 21 maj, 2024
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...