Tag Archives | örter

Köpingebrobröd

På fälten kring Köpingebro på Österlen odlas rotfrukter av många slag. I detta recept får några av rotfrukterna sätta sin prägel på bröden. De olika degarnas färger inspirerar till stordåd på bakbordet. Receptet ger två härliga bröd, men degen kan givetvis också bakas ut på andra sätt. Köpingebrobröd 50 g jäst 5 dl mjölk ¾ […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Hemlagad myntagelé

Ingen söndagsstek utan gelé! Till lammsteken gör Eva på Österlenkryddor myntagelé på flera sorters mynta. De trivs så bra i varandras sällskap – pepparmyntan, grönmyntan och de andra myntorna. När du ska skapa kombinationer till andra örtgeléer är Evas råd att plocka en bukett med örter du känner för, hålla dem tillsammans, dra in doften […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Gör din egen kryddblandning

Nu är det dags att ta hand om de torkade örterna. I artikeln Skördetid i örtagården  finns tips om hur du skördar och torkar sommarens kryddväxter. Allt för att kunna fortsätta njuta av dem under vinterhalvåret! Repa, blanda och skapa När dina skördade örter är riktigt torra är det dags att ta hand om dem […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Smaksättningstips

Varje dag bjuder på nya möjligheter att använder örter. Lita på dina sinnen. Dofta, smaka och prova dig fram. Eva Olsson, som driver Österlenkryddor, tycker att när vi ger oss tid att ta in en doft och smak från en ört är det som om den vill berätta var den kan passa in. Efter att […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Snurror med örter, ost och skinka

Snurrorna är utmärkta picknickbröd att servera till en sallad. Fyllningen med rökt eller lufttorkad skinka gör dem också goda att servera till tomat- eller champinjonsoppa. Det blir 15 snurror av receptet. Det är Eva Olsson på Österlenkryddor som har delat med sig av detta perfekta semesterrecept. 25 g jäst 3 dl vatten 1 tsk salt […]

Läs mer Kommentarer { 0 }