Tag Archives | Morberg – Maten drycken och konsten att kombinera

Lyx på hög nivå – Oxfilé Wellington

Om man vill bjuda på en riktigt, riktigt exklusiv och fantastiskt god middag varför inte göra en Oxfilé Wellington med tryffelsås. Det är måhända inte budgetmat, men ack så gott. Eller som Per Morberg säger i sin bok Morberg – Maten, drycken och konsten att kombinera (Bonnier fakta, 2015) ”Varför baka in och larva sig? Jo, för […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Gratinerad löksoppa

Gratinerad löksoppa – kan det bli mer franskt? Helst skulle man väl velat äta denna klassiker vid Les Halles i Paris. Men när man nu inte är i Paris, och hallarna inte heller är vad de en gång var så får väl en hemlagad soppa duga! Detta recept kommer från Per Morbergs nya kokbok Morberg – Maten, drycken och konsten att kombinera […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Crème Caramel

Ska du laga en god dessert i helgen? Här kommer ett mycket gott förslag: crème caramel. Blanda nu inte ihop crème caramel med crème brûlèe. Detta är ett recept på crème caramel som simmar i en sås av bränt socker. Crème brûlée däremot har ett hårt skal av bränt socker på ytan. Anledningen till att […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Morberg ger oss tips på dryck till maten

Alla gånger är det inte så lätt att veta vad man ska servera för dryck till maten. Ibland är svaret givet, fläskpannkaka kräver mjölk och äter man rökt ål så är snapsen lika självklar. Men många gånger så står man där, lite osäker, och funderar på vad ska jag servera till löksoppan, till den smörstekta […]

Läs mer Kommentarer { 0 }