Tag Archives | lax

Välkommen till bords om 15 minuter – Sandefjordsgryta

Lite extra värda att ha i åtanke är ofta de recept som både går snabbt att tillaga och som smakar riktigt gott. Här bjuder Louise Johansson på Sandefjordsgryta, en fantastsikt god och lättlagad fiskgryta som är klar på ett kick. Receptet är inspirerat av Sandefjordsåsen – en klassiker på Västkusten – som innehåller lika delar […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Marinerad lax med betor & senapskräm

Marinerad lax som smälter i munnen – en garanterad succé på julbordet. Ett roligt och lite annorlunda recept av Louise Johansson. En rätt som förtjänar att stå mitt på bordet. 8 portioner 600 g skinnfri salmalax, mittbiten 3 betor, gärna i olika färger (t ex gul-, röd- och polkafärgad) ½ dl koncentrerad äppeljuice 1 citron, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lättare kan det inte bli – med varmrökt lax

  Mycket lättare än så här kan man nästan inte göra det för sig. Vi köpte färdig varmrökt lax, lite rågbröd sallad och tomat. Jag blandade en sås på 2 delar creme fraiche, en del majonnäs samt saft från 1/2 citron och sedan var förrätten klar. Vi lyckades inte äta upp laxen vid första tillfället, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Laxpaj med smak av sommar

Laxpaj är en lättlagad och fräsch sommarrätt som passar bra både som huvudrätt och på buffébordet. Som huvudrätt räcker pajen till 4-5 personer. Pajdeg 3 dl vetemjöl 100 g kallt smör 1 ägg 1-2 msk kallt vatten Kör snabbt samman mjöl och smör i en matberedare. Blanda ner ägg och vatten. Kavla ut pajdegen och […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lättlagad lyxlax

Kombinationen av några av mina älsklingsråvaror gör denna lättlagade rätt till en av mina middagsfavoriter. Lax, sparris och parmesan – kan det bli bättre? Vårligt och välsmakande så det förslår! Rätten i sig är så saftig och fräsch att det egentligen inte behövs några andra tillbehör än lite färskpotatis. Givetvis är inte en ruccolasallad eller […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Laxpytt – en variant på den klassiska pytt i pannan

De dagar när inspirationen tryter är det alltid bra att ta till den gamla klassikern, pytt i panna. Det är nästan lika enkelt att hacka och steka upp sina egenkomponerade kylskåpsfynd som att klippa upp en påse djupfryst traditionell pytt – och betydligt godare. Det bästa är att du kan variera ingredienserna i det oändliga, […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Saffransdoftande fiskgryta

Tid: under 60 minuter. Portioner: 4 Ingredienser 300 g skinn- och benfri laxfilé 300 g skinn- och benfri vit fiskfilé (t ex torsk, gös eller sej) 200 g skalade räkor 8 potatisar 2 morötter 1 fänkål 1 purjolök 3 vitlöksklyftor 1 påse saffran (à 1/2 g) 2 msk tomatpuré 1 burk körsbärstomater (à 400 g) 3 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Laxpytt

Recept på en lättlagad laxpytt som kan varieras i det oändliga. Hemligheten för att få en krispig laxpytt är att steka grönsakerna i omgångar i rikligt med olja. Värm på och blanda i de stekta laxbitarna sist i en stor vid stek- eller wokpanna. 4 personer 4 stycken laxfiléer 1 gul paprika 1 röd paprika 1/2 zucchini 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }