Tag Archives | lättlagat

Middag och lunch i ett: kyckling i ugn med citron & oliver

Kyckling i ugn med citron och oliver är en rätt som passar utmärkt i lunchlådan. Bra för många och lätt att dubbla! Det flesta ingredienserna har du garanterat hemma så köp hem kycklingfilé, citron, örtkryddade oliver, färsk rosmarin och körsbärstomater. Enklare kan det knappast bli! Till 4 personer 800 g kycklinglårfilé 1 kg potatis 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lätt som en plätt – gratinerad parmesankyckling

Gratinerad parmensankyckling är en suverän rätt när du vill göra det enkelt för dig! Med få ingredienser trollar du fram de italienska smakerna som kommer från spenat och parmesan. Rätten går också att göra vegetarisk genom att byta ut kycklingfilén och hönsbuljongen mot quornfilé och grönsaksbuljong. Till 4 personer: 4 kycklingfiléer (à 150 g) 450 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Krämig äppelsås som passar till mycket

Äpplen är kanske inte det första man tänker på när man ska göra sås, men det är en frisk ingrediens som ger lite tuggmotstånd i såsen. Prova gärna att servera äppelsås till kyckling, lax eller fläskfilé. Den krämiga såsen passar till det mesta. Recept är skapat av kockarna på Café & Restaurang Kärnhuset; Mattias Skoglund […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Pasta Rosso med vitlöksfrästa champinjoner

Pasta Rosso med vitlöksfrästa champinjoner Ingredienserna i detta recept på pasta rosso med vitlöksfrästa champinjoner ser kanske inte mycket ut för världen, men prova, det blir godare än du kan ana. En riktigt lättlagad vegetarisk rätt som går hem i hela familjen. 4 portioner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 5 morötter (400 g) rapsolja att […]

Läs mer Kommentarer{ 1 }

Det är värt besväret att göra egna blinier till rommen!

Häromdagen kom min man hem med forellrom och lyckan var total hemma hos oss! Då fick vi det angenäma problemet att komma överens om vad vi skulle göra med dessa delikata små korn. Demokrati i all ära men det vore lögn att påstå att föräldrarnas röster inte väger lite tyngre när så allvarliga beslut ska […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rökt hjortkött med baconfrästa kantareller

I denna rätt tar man verkligen vara på goda smakkombinationer. Rökt hjortkött, baconfrästa kantareller och till det en apelsinssås. Enkelt att tillaga och alldeles otroligt gott! Rätten passar utmärkt som förrätt eller varför inte som vickningsmat. Jag har använt mig av smetana i såsen, men får man inte tag på det så går det bra att […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Hej vardag!

Visst är det roligt att ibland lägga flera timmar på att laga en läcker middag men i vardagen ska det helst inte ta allt för lång tid. Alla kommer hem och är trötta och hungriga och fantasin är oftast inte på topp. När jag är hungrig så räcker det med att jag öppnar kylskåpet för […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Kryddiga körsbärstomater

I boken Konservera året runt (Pagina förlag, 2014) har vi hittat detta recept på kryddiga körsbärstomater. Inläggningen är vacker, och de mjuka tomaterna ”exploderar” i munnen när du biter i dem. Små gröna eller gula tomater fungerar också bra. KRYDDIGA KÖRSBÄRSTOMATER SVÅRIGHETSGRAD LÄTT SPECIALUTRUSTNING 1 STERILISERAD BURK (1 LITER) OCH SYRABESTÄNDIG GUMMIRING GER CIRKA 1 KG HÅLLBARHET 1 ÅR SERVERINGSFÖRSLAG […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fänkålstsatsiki

Den älskade tsatsikin får ett krispigt inslag av fänkål. Fänkålstsatsiki är gott till grillat – både fisk och kött! 4 portioner 200 g fänkål 2 vitlöksklyftor 1 msk pressad citron 1 tsk flytande honung 3 dl turkisk matyoghurt salt och peppar Gör så här: Skär bort roten från fänkålen och strimla resten så tunt som […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fläskfilé med hoisinsås och ingefära

Fläskfilé med hoisinsås och ingefära är en rätt som både lätt att laga och lätt att tycka om! Den söta hoisinsåsen passar perfekt med köttet, crème fraiche och ingefära. 600 g fläskfilé 2 msk smör- och rapsolja Rub 1 msk farinsocker 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 tsk malen ingefära 1⁄2 tsk malen kanel […]

Läs mer Kommentarer { 0 }