Från anrika konditori Lundagård i Lund har Jan Hedh fått detta recept på fransk kola. Conditori Lundagård var under mer än 100 år verkligen en institution i Lund och konditoriet var verksamt från mitten av 1870-talet till 2009. Vill du inte doppa kolan i choklad så koka den till 122-124°C. Då håller den formen och […]
Tag Archives | Jan Hedh
Saffransknutar och -snurror till 1:a advent
Varför inte variera dig och gör goda saffransknutar och -snurror till advent i stället för lussekatter. Bullarna är oemotståndliga bullar och fyllda med hemmagjord mandelmassa, kan det bli godare? Tänk på att mandelmassan helst ska göras dagen innan man bakar. Receptet är hämtat ur Jan Hedhs nya kokbok Julens söta. Praliner, småkakor och annat gott, (Norstedts). […]
Ris à la Malta
Det är ingen riktig jul utan ris à la Malta, eller hur? Detta receptet är hämtat ur Jan Hedhs bok Julens söta. Praliner, småkakor och annat gott (Norstedts, 2015). Läs mer om boken här. Jan Hedh skriver så här om sin ris à la Malta: Ris à la Malta serveras oftast i en stor skål men det […]
Jan Hedh bjuder på Julens söta
Inför julen så kommer det alltid ut ett antal nya kokböcker. I år har Jan Hedh, en av Sveriges främsta konditor- och bagarmästare, gett sig in i matchen med sitt senaste alster: Julens söta. Praliner, småkakor och annat sött, (Norstedts förlag, 2015). Här hittar vi nog allt som behövs för ett komplett julbak. Det finns […]
Toscakakor
Toscakakor är klassiska kakor som varit med länge. De är lätta att bränna och mästerkonditorn Jan Hedh berättar att han har ingen aning om varför det kallas toscasmet och om det har något med operan att göra. I Italien kallas denna smet florentinermassa och i Tyskland bisticksmassa, eftersom honungen drar till sig bin. Oavsett namn […]
Gofika
Att fika är något av det ”svenskaste” som finns och själva ordet lär sig våra utländska besökare snabbt. Och vi fikar som aldrig förr! Läs allt om det svenska fikafenomenet i Dags att fika. Men det är ingen riktig fika om det inte serveras något gott till kaffet. Boken Gofika av Jan Hedh och Olof […]
- Sparrisoppa – perfekt till vårens bufféer 21 maj, 2024
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...