Tag Archives | ingefära

Tartar på salmalax – vilken höjdare!

Grov tartar på rimmad salmalax med färska räkor, ingefära, koriander och krispiga grönsaker Om det är någon lax som passar för en tartar så är det verkligen salmalax! Detta är en fräsch rätt med smak av Asien. Tänk bara på att läsa igenom receptet innan du sätter igång. Tapiokan behöver sin lilla tid. Är du […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Lätt & gott: bjud på ugnsstekta frukter med nötter

Det är inte bara rotfrukter som blir härliga av en stund i ugnen. Ugnsstekta frukter med nötter är både en god och lättlagad dessert. 3 äpplen 3 päron 6 plommon 1 dl smör- och rapsolja 1⁄2 dl honung 2 tsk malen ingefära 1 dl nötter, grovhackade 1 dl pumpakärnor 1 dl hackad mynta 500 g […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Stoppa influensan!

Det här är en god och frisk dryck som kan skrämma iväg vilken influensa eller ilsken förkylning som helst! Sätt fart på blodcirkulationen genom att dricka den här shoten som hjälper dig att bekämpa de första symptomen på influensa. Frisk och god och dessutom stärker den ditt immunförsvar. Receptet kommer från boken Gröna smoothies av Fern […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Ingefärskick

  Den här hemlagade juicen är en riktig ingefärskick. Det är en energibomb i positiv bemärkelse och dessutom är den bra för syresättningen och hjärtat. Ingefära är ju så vansinnigt gott och dessutom en riktigt nyttig grönsak som passar i alla möjliga sammanhang. Att dricka färskpressad juice är det snabbaste sättet att ta upp näringsrika […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Fläskfilé med hoisinsås och ingefära

Fläskfilé med hoisinsås och ingefära är en rätt som både lätt att laga och lätt att tycka om! Den söta hoisinsåsen passar perfekt med köttet, crème fraiche och ingefära. 600 g fläskfilé 2 msk smör- och rapsolja Rub 1 msk farinsocker 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 tsk malen ingefära 1⁄2 tsk malen kanel […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Rabarberchutney

Den här återupptäckta chutneyn är en riktig favorit – helt ljuvlig och klart beroendeframkallande! Passa på att använd den färska rabarbern nu när den finns, även om det funkar med fryst rabarber. Ät chutneyn till grillade revbensspjäll, kyckling, nöt eller faktiskt till vilket kött som helst. Vill du göra en större sats så går det […]

Läs mer Kommentarer { 0 }