Aldrig är sparrisen så god som när den är helt ny. Passa på och gör denna urläckra och fräscha sallad på sparris, fänkål och mozzarella med en pinjenötsdressing. Receptet är hämtat från Håkan Larssons bok Hela helgen – Med mat och vin (Bonnier fakta, 2015). Du kan läsa mer om boken här. 4 PERSONER 250-300 g grön sparris […]
Tag Archives | Hela helgen Med mat och vin
Chilispjäll i lergryta
Har du en gammal lergryta stående i skåpen? Ta fram den och laga denna goda rätt, chilispjäll med chutney-coleslaw. När man lagar mat i lergryta så tar det i och för sig ganska lång tid, men mesta tiden är grytan i ugnen. Med andra ord krävs det lite framförhållning. Sedan kan man göra något annat under […]
Choklad- och hasselnötscheesecake
Choklad och hasselnötscheesecake är en perfekt dessert när man är många. Den är som klippt och skuren för alla choklad- och nötälskare. Den går snabbt att tillaga och den behöver ingen ugn. Men tänk på att börja med desserten i god tid eftersom den ska stå kallt i minst 6 timmar innan servering. Den får gärna […]
Hela helgen, Håkan Larssons senaste
Håkan Larsson, en av Sveriges mer välkända mat- och vinskribenter, har i höst kommit ut med en ny kokbok, Hela helgen med mat och vin, (Bonnier fakta, 2015). I denna bok har han samlat över 80 nya recept. Boken bygger på ett koncept med snabbgjorda drinktilltugg, en ganska lättlagad varmrätt och en dessert utan åthävor. […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...