Tag Archives | Hela helgen Med mat och vin

Gör en fräsch sallad på sparris och mozzarella

Aldrig är sparrisen så god som när den är helt ny. Passa på och gör denna urläckra och fräscha sallad på sparris, fänkål och mozzarella med en pinjenötsdressing. Receptet är hämtat från Håkan Larssons bok Hela helgen – Med mat och vin (Bonnier fakta, 2015). Du kan läsa mer om boken här. 4 PERSONER 250-300 g grön sparris […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Chilispjäll i lergryta

Har du en gammal lergryta stående i skåpen? Ta fram den och laga denna goda rätt, chilispjäll med chutney-coleslaw. När man lagar mat i lergryta så tar det i och för sig ganska lång tid, men mesta tiden är grytan i ugnen. Med andra ord krävs det lite framförhållning. Sedan kan man göra något annat under […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Choklad- och hasselnötscheesecake

Choklad och hasselnötscheesecake är en perfekt dessert när man är många. Den är som klippt och skuren för alla choklad- och nötälskare. Den går snabbt att tillaga och den behöver ingen ugn. Men tänk på att börja med desserten i god tid eftersom den ska stå kallt i minst 6 timmar innan servering. Den får gärna […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Hela helgen, Håkan Larssons senaste

Håkan Larsson, en av Sveriges mer välkända mat- och vinskribenter, har i höst kommit ut med en ny kokbok, Hela helgen med mat och vin, (Bonnier fakta, 2015). I denna bok har han samlat över 80 nya recept. Boken bygger på ett koncept med snabbgjorda drinktilltugg, en ganska lättlagad varmrätt och en dessert utan åthävor. […]

Läs mer Kommentarer { 0 }