I helgen firade vi min mans födelsedag. Då fick han en ny leksak till köket, en sous vide. Att tillaga mat i en sous vide är synnerligen enkelt och resultatet blir alldeles fantastiskt. I korthet kan man beskriva tillagningen så här: man sänker helt enkelt ner sin vakumförpackade mat i ett vattenbad som håller en […]
Tag Archives | dessert
Vin till bär och dessert
Färska frukter och bär är både gott och nyttigt. Liksom vin i lagom mängder. Den här gången har vi valt att titta närmare på viner att servera till efterrätten. Det finns en enkel regel som säger att ju sötare en dessert är desto sötare behöver vinet vara för att inte upplevas som surt. Söta viner […]
Jordgubbar med vit choklad och hasselnöt, en given succé.
När man tänker på sommaren så är det lata soldränkta dagar i hängmattan man ser framför sig. Nu blir det ju inte alltid så. Ibland får vi nöja oss med moln och regn. Men oavsett väder så brukar det gå att uppbringa jordgubbar. Och jordgubbar ÄR synonymt med sommaren. Hur ska man då variera sina […]
Maräng och sufflé
I min familj är vi lite dåliga på att göra desserter. Ofta fokuserar vi på förrätt och varmrätt men glömmer bort desserten. Då händer det att barnen muttrar lite. Men de har den goda smaken att ta saken i egna händer. En god förutsättning till detta har min pappa lagt grunden för. När mina föräldrar […]
Jordgubbs- och rabarberpaj
I denna paj lägger vi jordgubbar och rabarber. Men det går naturligtvis att lägga i nästan vilka frukter som helst. Senast min dotter gjorde paj tillsatte hon utöver jordgubbar och rabarber även björnbär och äpple, jätte gott! Hon valde då att inte blanda bären med varandra utan lägga dem i var sin del. Ibland när […]
Maränger
Ingredienser till ca 30 maränger 3 äggvitor 2 dl socker 1 krm ättika Vispa äggvitorna till löst skum, cirka 2 minuter. Häll i ättikan och vispa ytterligare en minut. Tillsätt sedan sockret lite i taget, vispa sedan till hårt skum. Smeten ska bli blank och det ska gå att vända skålen upp och ner. Grädda […]
- Rödbetssnurror – perfekt på utflykten 1 januari, 2024
- Vem kan motstå pilgrimsmusslor? 28 december, 2023
- Halstrad gös med inkokta primörer à la grecque 28 december, 2023
- Råstekt hummerstjärt en riktigt lyxig förrätt 25 december, 2023
- Börja dagen med danska tebröd 14 december, 2023
- Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
- Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
- Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
- Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
- Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
- Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
- Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
- Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
- Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
- Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...