Man behöver inte vara vegetarian för att laga grönsaker. Det räcker att man är hungrig. Så säger Sally Voltaire som gjort en kokbok för att visa att det finns så mycket god grön mat att upptäcka. Hennes kokbok heter rätt och slätt Sally Voltaires mat (Bonnier Fakta, 2015). Sally Voltaires filosofi är att laga mat […]
Tag Archives | Bonnier fakta

Till bords
Systrarna Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman är framgångsrika kokboksförfattare, bloggare och matkreatörer. De är födda i Washington D.C, uppvuxna i Sverige, USA och Etiopien och utbildade i Frankrike och Spanien. Influenserna från olika platser har säkert påverkat deras matlagning, som är en härlig blandning av världens olika kök. Deras bok Systrarna Eisenmans mingelmat vann […]

Allt för det bästa köttet!
För dig som är matintresserad och uppskattar kött – det här är boken för dig! Två av Sveriges främsta kockar Gert Klötzke och Niclas Wahlström har gett ut ett riktigt praktverk: Bra kött med underrubriken från nos till svans (Bonnier fakta, 2014). Jag kan lova att du kommer vilja äga den! Måltidsakademin uttryckte det så […]

Festen kan börja! Drinkar och tilltugg
Är det någon som vet hur man ska inleda, och avsluta, en bra fest så är det nog livsnjutaren Per Morberg. Här hittar du inspiration till helgens alla fester. Så det är bara att bjuda in dina nära och kära. Festen kan börja! Hur man än vrider och vänder på det här med tilltugg till […]

All inspiration till sommarens semstermat
Lagom till semestern har det kommit två fullmatade kokböcker med sommarmat, Semester av Jens Linder och Johanna Westman (2014, Bonnier Fakta) och Sommarmat från Arla köket (2014, Bonnier Fakta). Ett välkommet tillskott för oss som tycker att det är roligt att planera och laga mat under semestern då vi har extra tid att botanisera bland […]

Något att längta efter – 52 helger
Jag kan lika gärna erkänna det direkt. Jag är förälskad! Fullständigt handlöst förtjust, så där att jag får hjärtklappning när jag bläddrar bland sidorna… Objektet för mina varma känslor är kokboken 52 helger av Louise Johansson (2013, Bonnier Fakta). Underrubriken till boken är ”Smaker för årets alla tillfällen” och det är precis just vad det […]

Jul: Mannerström vs Morberg
I takt med att temperaturen kryper ner och det börjar närma sig jul kommer julkokböckerna fram. De trängs i bokhandeln, på nätet och i matbutikerna. Man kan fråga sig vad man ska med en särskild julkokbok till. Recepten på julmat finns ju i de flesta heltäckande kokböcker. Jag måste dock medge att det är något […]
-
Västerbottenpaj 9 augusti, 2023
-
Äntligen kräftor! 9 augusti, 2023
-
Lamm med limeaioli 17 juni, 2023
-
Grillad sesamglaserad lax är riktig sommarmat! 16 juni, 2023
-
Frittata med sommargrönt och getost 16 juni, 2023
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...