Tag Archives | Bonnier fakta

Sally Voltaire lagar italienskt

Man behöver inte vara vegetarian för att laga grönsaker. Det räcker att man är hungrig. Så säger Sally Voltaire som gjort en kokbok för att visa att det finns så mycket god grön mat att upptäcka. Hennes kokbok heter rätt och slätt Sally Voltaires mat (Bonnier Fakta, 2015). Sally Voltaires filosofi är att laga mat […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Till bords

Systrarna Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman är framgångsrika kokboksförfattare, bloggare och matkreatörer. De är födda i Washington D.C, uppvuxna i Sverige, USA och Etiopien och utbildade i Frankrike och Spanien. Influenserna från olika platser har säkert påverkat deras matlagning, som är en härlig blandning av världens olika kök. Deras bok Systrarna Eisenmans mingelmat vann […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Allt för det bästa köttet!

För dig som är matintresserad och uppskattar kött – det här är boken för dig! Två av Sveriges främsta kockar Gert Klötzke och Niclas Wahlström har gett ut ett riktigt praktverk: Bra kött med underrubriken från nos till svans (Bonnier fakta, 2014). Jag kan lova att du kommer vilja äga den! Måltidsakademin uttryckte det så […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Festen kan börja! Drinkar och tilltugg

Är det någon som vet hur man ska inleda, och avsluta, en bra fest så är det nog livsnjutaren Per Morberg. Här hittar du inspiration till helgens alla fester. Så det är bara att bjuda in dina nära och kära. Festen kan börja! Hur man än vrider och vänder på det här med tilltugg till […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

All inspiration till sommarens semstermat

Lagom till semestern har det kommit två fullmatade kokböcker med sommarmat, Semester av Jens Linder och Johanna Westman (2014, Bonnier Fakta) och Sommarmat från Arla köket (2014, Bonnier Fakta). Ett välkommet tillskott för oss som tycker att det är roligt att planera och laga mat under semestern då vi har extra tid att botanisera bland […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Något att längta efter – 52 helger

Jag kan lika gärna erkänna det direkt. Jag är förälskad! Fullständigt handlöst förtjust, så där att jag får hjärtklappning när jag bläddrar bland sidorna… Objektet för mina varma känslor är kokboken 52 helger av Louise Johansson  (2013, Bonnier Fakta). Underrubriken till boken är ”Smaker för årets alla tillfällen” och det är precis just vad det […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Jul: Mannerström vs Morberg

I takt med att temperaturen kryper ner och det börjar närma sig jul kommer julkokböckerna fram. De trängs i bokhandeln, på nätet och i matbutikerna. Man kan fråga sig vad man ska med en särskild julkokbok till. Recepten på julmat finns ju i de flesta heltäckande kokböcker. Jag måste dock medge att det är något […]

Läs mer Kommentarer { 0 }