En sallad som för tankarna och smaklökarna till mellanöstern. Du kan variera grönsakerna efter vad du tycker om och har hemma. Det är bara att hacka grönsakerna fint och blanda med färska örter, en god olivolja, salt och peppar. En härlig sommarsallad som passar utmärkt som tillbehör till kött, fisk, fågel – ja, till det […]
Tag Archives | bildspel

Rapsolja, Sveriges svar på olivolja!
På våren känner man igen Skåne på dess gula fält. Rapsen blommar för fullt. Ett gul/grönt lapptäcke kan ses från ovan. Synen av det gula har blivit alltmer spridd under åren. Influenser från södra Europa har fått oss att i allt större omfattning använda olivolja i Sverige. Men även om vi nu använder mycket olivolja […]

Morotskaka
Recept på morotskaka från Gunnarshögs gård. Ingredienser Kakan 2 ägg 2 dl strösocker 1,5 dl kallpressad rapsolja 50 gr hackad mandel eller nötter 3 dl finrivna morötter 1 3/4 dl vetemjöl 1 tsk kanel 1 tsk bakpulver Topping 100 gr smör 150 gr philadelphiaost 3 dl florsocker rivet skal och saft av 1/2 citron 1 […]

Blandad sallad med pinjenötter och parmesan
Receptet på salladen kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. Ingredienser till 4 personer 1 påse färdig salladsblandning 1/2 ask rucolasallad 10 cocktailtomater 1/2 dl pinjenötter 75 gr färsk parmesan Dressing 1/2 dl kallpressad smaksatt rapsolja, citron 1 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar Gör så här: Dela cocktailtomaterna i halvor. Torrosta nötterna hastigt i het […]

Minipizzor med mozzarella och spickeskinka
Receptet på dessa läckra minipizzor har vi fått från Gunnarshögs Gård på Österlen. Ingredienser till 12 st Deg: 25 g jäst 5 dl vatten, 37 º 1⁄2 dl kallpressad rapsolja 1 vitlök 8-9 dl vetemjöl 4 dl durummjöl 2 tsk salt Fyllning: 200 gr mozzarella, riven 3 stora tomater 1 dl kallpressad rapsolja med basilikasmak Salt […]

Maräng och sufflé
I min familj är vi lite dåliga på att göra desserter. Ofta fokuserar vi på förrätt och varmrätt men glömmer bort desserten. Då händer det att barnen muttrar lite. Men de har den goda smaken att ta saken i egna händer. En god förutsättning till detta har min pappa lagt grunden för. När mina föräldrar […]
Örtpaj med skinka
Örtpaj med skinka är en fräsch sommarlunch men den passar också bra som mysig måltid en kulen kväll övriga delen av året. Eva på Österlenkryddor tipsar om att blanda flera sorters örter som ger pajen en ovanligt god smak. Det fungerar bra med både färska och torkade kryddor. Som huvudrätt räcker pajen till 4-5 personer. […]
-
Västerbottenpaj 9 augusti, 2023
-
Äntligen kräftor! 9 augusti, 2023
-
Lamm med limeaioli 17 juni, 2023
-
Grillad sesamglaserad lax är riktig sommarmat! 16 juni, 2023
-
Frittata med sommargrönt och getost 16 juni, 2023
-
Vi firar våffeldagen – vinn ett våffeljärn! 6 mars, 2015
-
Världens godaste knäckebröd? 20 september, 2013
-
Grattis! Du vann ”Soppa med tillbehör”! 20 november, 2013
-
Vinn boken Veckans favoriter! 17 oktober, 2014
-
Saffran- och koriandersnaps 30 november, 2013
-
Martin Gustafsson: Tack för receptet - Ta mindre smör och jäst ...
-
Cecilia Azelius: Hej Clara Lisa Förare Winbladh använder 1 1/2 bu...
-
Clara Åhlvik: Fråga - är det en och en halv burk sötad konden...
-
Andreas: Detta är en fantastisk efterrätt! Har ännu bara...
-
Pernilla Jonsson: Hej Marina, vad vill du veta mer om? :) Hjälper d...