Tag Archives | aubergine

Ricottafyllda auberginerullar i tomatsås

Det här är verkligen en älskad rulle! En vegetarisk och matig godbit som passar utmärkt på buffébordet men också som ensam stjärna tillsammans med nykokt pasta, ett bröd att suga upp tomatsåsen med, en god sallad och en flaska rödvin. 12 bufféportioner 6 auberginer 1/2 tsk + 1 tsk salt 1 gul lök 4 stora […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Sally Voltaire lagar italienskt

Man behöver inte vara vegetarian för att laga grönsaker. Det räcker att man är hungrig. Så säger Sally Voltaire som gjort en kokbok för att visa att det finns så mycket god grön mat att upptäcka. Hennes kokbok heter rätt och slätt Sally Voltaires mat (Bonnier Fakta, 2015). Sally Voltaires filosofi är att laga mat […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Auberginegratäng

Gillar du Janssons frestelse kommer du att bli salig när du sätter tänderna i Anne Aobadias auberginegratäng med lök och fetaost! Slår även en vanlig potatisgratäng. 4-6 portioner 2 auberginer, 800 g 3-4 gula lökar 2 msk olivolja eller smör till stekning 1 paket fetaost, 150 g 1 tsk mynta, torkad 1/2 dl persilja, finhackad […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Vegotårta med aubergineröra, soltorkade tomater och oliver

Vegotårta med aubergineröra, soltorkade tomater och oliver är en lite annorlunda smörgåstårta. Och överraskande god! Den fylliga men lite syrliga smaken av aubergineröra, soltorkade tomater, oliver och Crème bonjour med vitlökssmak gör den här vegosmörgåstårtan till något utöver det vanliga. Du kommer inte bli besviken. 16 skivor lite grövre formbröd, t.ex. Rasker, eller vanligt formbröd […]

Läs mer Kommentarer { 0 }

Caponata – italiensk auberginegryta

Caponata, den klassiska, sötsyrliga auberginegrytan är ett härligt inslag i en grön buffé, men den är även perfekt att toppa crostini med och ett utmärkt tillbehör till grillat. 4 personer 2 medelstora auberginer (ca 500 g), skurna i 1 cm stora tärningar 2 matskedar olivolja 1 gul lök, finhackad 2 inre selleristjälkar, tunt skivade 1 […]

Läs mer Kommentarer { 0 }