Enkel minestrone – en italiensk bondsoppa som lagas efter principen ”man tager vad man haver”. Den här förenklade varianten är ett perfekt vardagsrecept när tiden tryter och familjen är hungrig.
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 squash
1 morot
1 stor potatis av fast sort
1 stjälk selleri
1 paket bacon, 140 g
olivolja
1,2 liter vatten
4 msk kycklingfond
1 burk krossade tomater, 400 g
1 burk stora vita bönor, 400 g
1 dl spagetti i små bitar
1 kruka basilikablad
flingsalt
nymald peppar
Till servering
olivolja
parmesanost
1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär squash, morot och potatis i tärningar. Strimla selleri och bacon.
2. Fräs grönsaker och bacon i olivolja.Tillsätt vatten, fond och tomater. Koka under lock cirka 15 minuter.
3. Skölj bönorna. Blanda i bönor och spagetti. Koka tills spagettin är mjuk, cirka 8 minuter.
4. Blanda i strimlad basilika och smaka av med salt och peppar. Låt var och en smaksätta sin soppa med lite olivolja och grovriven parmesanost.
Receptet är hämtat ur Caroline Hofbers bok Värmande vintermat, (Norstedts, 2014).
No comments yet.