En frukostsmoothie för sjusovaren!

smoothiesDetta är ett recept på en frukostsmoothie med björnbär som passar perfekt för alla morgontrötta! Receptet är hämtat från David Frenkiel & Luise Vindahl nya bok: Green Kitchen Smoothies – Hälsosamma och färgglada smoothies att njuta av varje dag (Norstedts, 2016). Läs mer om boken här på Smak för mat.

Så här skriver författarna om denna smoothie:

Detta är den ultimata frukosten för sjusovare. Maximera din tid i sängen genom att förbereda smoothien kvällen innan och förvara den i en glasburk med lock i kylskåpet. Det enda du behöver göra nästa morgon är att ta med dig burken när du går hemifrån. Snabbaste frukosten någonsin! Havregrynen och chiafröna håller dig mätt och belåten ända fram till lunch och kombinationen av björnbär, honung och vanilj är supergod.

2 portioner eller 1 stor portion

150 g färska björnbär (eller tinade frysta)
2 ½ dl naturell yoghurt (eller växtbaserad yoghurt, t.ex. kokosyoghurt eller ekologisk GMO-fri sojayoghurt)
1-2 msk rå honung av god kvalitet
½ tsk vaniljpulver
45 g havregryn (välj glutenfria om du är glutenintolerant)
2 msk svarta chiafrön
TILL SERVERING
tunna skivor  av fast men mogen banan

Häll björnbär, yoghurt, honung och vaniljpulver i en mixer och kör på hög hastighet till en helt slät smoothie. Smaka av och justera sötman genom att tillsätta mer honung om det behövs.

Häll upp i en skål och rör ner havregryn och chiafrön. Arrangera bananskivorna runt insidan av två medelstora glasburkar eller en stor (som på bilden).

Häll i smoothien och ställ i kylskåpet (för att ge havregrynen och chiafröna en chans att mjukna). Servera smoothien kall med sked. Alternativt kan du förvara den i kylskåpet över natten och ta med den på väg ut nästa morgon. Den håller i ett par dagar i kylskåpet i oöppnad burk.

Frukostsmoothie med björnbär. Foto: David Frenkiel

Frukostsmoothie med björnbär. Foto: David Frenkiel

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar