Citronsnaps med rosmarin- perfekt till sillen!

citronsnapsHDet är inte så många gånger om året som jag dricker snaps, men midsommar är ett sådant tillfälle. En av mina absoluta favoriter är citronsnaps. En fördel med denna snaps är att citronskalen bara behöver dra i spriten under några timmar, inte dagar som många andra snapssorter. Det gör med andra ord inget om man är sent ute med kryddningen!

För några år sedan fick jag en flaska citronsnaps av goda vänner. De hade då ”förbättrat” receptet med att lägga i en kvist rosmarin. Det är inte bara vackert när man serverar snapsen utan rosmarinen är dessutom en god smaksättare.

Jag brukar alltid använda Brännvin Special, detta för att den inte är lika alkoholstark som annat brännvin. Men det är naturligtvis en smaksak vilket brännvin man vill använda sig av.

Hur gör man då? Till en flaska Brännvin Special tillsätter man skalet från en citron. Försök se till att så lite som möjligt av det vita på citronen följer med när du skalar citronen. Lägg i citronskalen i flaskan tillsammans med en kvist rosmarin. Låt sedan snapsen stå och dra i kylskåp i minst 2 timmar. Snapsen får en vacker gul färg när den är klar. Servera snapsen väl kyld.

Om det blir snaps över så rekommenderar jag att man tar ut citronskalen ur flaskan eftersom de blir vitaktiga och fula efter ett tag.

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Lämna ett svar