Ceasarsallad i ny tappning

Foto: Adrian Mueller

Foto: Adrian Mueller

Ceasarsallad med grönkål och hemgjord dressing är kanske inte det första man förväntar sig att hitta i festfixaren Linnéa Johanssons inspirationsbok Recept från sena kvällar i New York. Men den New York-baserade festfixaren, som under många år har ordnat middagar och fester för amerikanska kändisar, har många strängar på sin lyra. Jag föll pladask för hennes fräscha ceasarsallsallad i ny tappning. Linnéa följer den amerikanska trenden där grönkål i allt större utsträckning ersätter romansallad och mâcheblad.

3-4 personer

Ingredienser:
2 knippen grönkål
1 grillad kyckling
3 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1 msk dijonsenap
2 msk citronsaft
2 äggulor
2 dl rapsolja
1 dl fint riven parmesanost
salt & peppar

Till servering:
1 dl krutonger

  1. Ta bort eventuella grova stjälkar från grönkålen och grovhacka den. Rensa kycklingen, ta bort alla ben och hacka köttet. Lägg allt i en stor skål.
  2. Finhacka sardellfiléerna i en mindre skål, pressa i vitlök, tillsätt dijonsenap, citronsaft och äggulor. Vipa ihop.
  3. Häll långsamt oljan i sardellblandningen medan du vispar. Salta, peppra och tillsätt parmesanosten.
  4. Häll ca hälften av blandningen över grönkålen och kycklingen, rör om och låt stå i kylen och dra tills servering. Tillsätt då mer dressing men spara lite att ha vid sidan om. Servera med brödkrutonger.

Omslag Recept från sena kvallarÄr du sugen på fler av Linnéa Johanssons recept? Titta då närmare på boken Recept från sena kvällar i New York. Linnéa har en brokig bakgrund och det visade sig att det var hennes familjs gamla svenska klassiska recept som var dörröppnaren för henne i den trendkänsliga amerikanska eventvärlden. I boken hittar du inte bara klassiska rätter utan cocktails, fingermat, recept på familjemiddagar, sötsaker och läcker nattmat.

Print Friendly

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar