Bönsallad med löktsatsiki är en matig sallad med bönor som passar bra till kryddiga korvar. På sommaren är löken mild och perfekt till tsatsiki.
4 port
100 g haricots verts
250 g frysta sojabönor
3 dl stora vita bönor
1 liter blandad sallad
1 burk tärnad vitost i olja med herbes de Provence, 275 g
flingsalt
Löktsatsiki
2 färska lökar
1⁄2 tsk salt
2 dl matyoghurt
2 msk hackad timjan
Börja med tsatsikin. Skiva löken tunt. Blanda med salt och lägg den i en sil. Låt stå ca 15 minuter. Skölj löken i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda lök, matyoghurt och timjan. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 3 minuter. Kyl dem i kallt vatten. Tina sojabönorna. Blanda bönor och sallad. Häll av 1 dl olja från osten. Blanda ner ost, kryddor och resten av oljan från burken i salladen. Strö över flingsalt. Servera salladen med tsatsikin och till exempel grillade starka korvar.
Receptet kommer från boken Grilltillbehör från Arla köket (Bonnier fakta, 2015). Läs gärna mer om boken i Goda grilltillbehör.
No comments yet.