Tabbouli med lax
Lätt och fräscht – och samtidigt något annorlunda. Det här är en salladsfavorit som vi gärna återkommer till.
ca 10 bufféportioner
Den suveräna mellanösternsalladen blir en matig bufférätt med generösa bitar varmrökt lax.
2 dl pärlcouscous eller bulgur
3 mogna tomater
5 salladslökar
1 liten rödlök
5 dl finhackad bladpersilja
1 dl finhackad mynta
1/2 dl olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk salt
grovmalen svartpeppar
400 g varmrökt lax
Koka pärlcouscousen enligt anvisningen på förpackningen, gärna i grönsaksbuljong. Låt svalna.
Dela och kärna ur tomaterna, tärna dem smått. Skär salladslöken i skivor, skala och hacka
rödlöken fint. Blanda couscousen med tomater, salladslök, rödlök, persilja och mynta.
Tillsätt olivolja, pressad citron, salt och peppar. Lägg i rejäla bitar av den varmrökta laxen och blanda igen.
Receptet kommer från boken Mingel och festmat med Denise av Denise Rudberg. Läs mer om boken i Sommaren festmat.
No comments yet.