Vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagneEn ljuvligt krämig lasagne som dessutom är ovanligt lättlagad. En av våra favoriter bland vegetariska rätter!

6 portioner

Fyllning:
2 morötter
1 zucchini
1 röd paprika
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 msk olja
1 burk krossade tomater (400 g)
1 dl lätt crème fraiche
2 tsk salt
1/2 tsk socker
1 krm nymalen svartpeppar
blad från halv kruka basilika (eller en rejäl klick pesto om du inte har någon färsk basilika)
250 g fryst bladspenat
250 g mozzarellaost
8-10 lasagneplattor
150 g riven ost att strö över

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar.

Skala lök och vitlök och hacka dem. Finhacka chilin fint och fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan.

Tillsätt de krossade tomaterna, lätt crème fraiche, morötter, paprika, zucchini, salt, socker och peppar. Låt allt puttra i 10 minuter. Tillsätt strimlade basilikablad.

Fördela 1/3 av fyllningen i en ugnssäker form.

Tina spenaten (krama ut all vätska) och strö över hälften av den. Riv eller skiva mozzarellaosten tunt och fördela den över spenaten. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager av fyllningen och fortsätt den med spenat, mozzarellaost och lasagneplattor.

Avsluta med ett sista lager av fyllningen och riven ost.

Gratinera i ugnen i 25 minuter. Servera med färsk rucolasallad.

Print Friendly

No comments yet.

Kommentera