Titti Qvarnström sätter Malmö på kartan

malmöcookingTitti Qvarnström, som har lyckats med konststycket att som första kvinnliga kökschef i Sverige tilldelas en stjärna i Guide Michelin med krogen Bloom in the Park, arbetar för ett öppnare restaurangklimat i Malmö. Ett led i detta arbete är nätverket Malmö Cooking som Titti Qvarnström skapat tillsammans med Daniel Lindgren och Alex Wugk.

Ytterligare ett led att sätta Malmö på den gastronomiska kartan är hennes nya kokbok, Malmö Cooking, (Norstedts, 2017) som  hon har gjort tillsammans med Karin Ericsson. Titti Qvarnström har gjort recepten och texterna i boken och Karin Eriksson har intervjuat många av Malmös matprofiler.

Titti Qvarnström delar med sig sina favoritrecept, inte minst en rätt med hennes signaturingrediens tjurtestikel. Men kokboken Malmö Cooking är mycket mer än bara en receptsamling. Texterna om Titti Qvarnströms erfarenheter och inte minst om Malmös matkreatören är väl värda att läsa. Vi får träffa skånska vinodlare, det palestinska mikromejeriet och svamparnas labbdrottning bland många andra.

 

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Kommentera