Julklappstips om matstaden Köpenhamn

kph_for_foodisar_omslag_0_Här kommer ett julklappstips på en trevlig bok för den matintresserade. Följ med Erik Eje Almqvist på en kulinarisk resa i matstaden Köpenhamn.  Köpenhamn för foodisar, (Natur & Kultur, 2018) är det fjärde boken i serien för foodisar, där en initierad person för dela med sig av sina tips om favoritrestauranger och barer.

Erik Eje Almqvist skriver att:

En ambition med den här boken är att läsarna ska förstå varför Köpenhamns krogliv har blivit en subkultur med anhängare över hela världen. En annan är att den ska göra dig sugen på att själv åka hit och upptäcka nya favoritrestauranger.
Ingen får tro att det här är en slutgiltig gastronomisk resehandbok. Snarare är det en utveckling av ett gäng tipslistor jag genom åren mejlat till vänner; en personlig guide till mina favoritkrogar […].

2008 var Erik Eje Almqvist, som är reporter och redaktör, med och startade Magasinet Filter, där han arbetat under flera år, bland annat som chefredaktör. Han har även varit krogskribent i Metro. 2009 utsågs han till årets journalist av Sveriges tidskrifter. Sedan 2012 har han – med undantag för ett kort avbrott – bott på den gamla delen av Islands brygge i Köpenhamn.

De övriga böckerna i serien är:

Paris fîr foodisarTokyo fîr foodisar_0_Rom fîr foodisar

 

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera