Till bords

SystrarnaEisenman

Foto: Ulrika Ekblom

Systrarna Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman är framgångsrika kokboksförfattare, bloggare och matkreatörer. De är födda i Washington D.C, uppvuxna i Sverige, USA och Etiopien och utbildade i Frankrike och Spanien. Influenserna från olika platser har säkert påverkat deras matlagning, som är en härlig blandning av världens olika kök.

Deras bok Systrarna Eisenmans mingelmat vann ”Bäst alla kategorier” i tävlingen Årets Måltidslitteratur 2011 och har bl a getts ut i USA. Nu är det dags igen och boken Till bords med systrarna Eisenman (Bonnier Fakta, 2015) ligger tung och fin på mitt skrivbord. Den här gången ligger fokus på umgänget kring matbordet. Det är en gedigen kokbok med inspirerande recept för att lockas bjuda hem sina nära och kära. Även om det rymmer recept för hela året så är den full av sommarmat som får mig att längta efter varmare dagar.

Till bords omslagJag går igång på avsnittet med sommarens sallader som inspirerats från resor runt om i världen. Jag kan inte få nog av sallader och gröna tillbehör! Då är ju halva middagen klar. Men det finns flera roliga avsnitt som t ex ljusa sommarkvällar, barbeque, långkok och vardagslyx. Det jag gillar skarpt är att det finns bra tips på hur du lyckas i köket. Det är handfasta råd som gör att du undviker fallgropar och som dessutom ger dig tid att umgås med gästerna istället för att fastna i köket. Det är en klart avslappnad kokbok med en salig blandning av recept. Sympatiskt, och nog ganska typiskt för systrarna Eisenman, är att recept på tryffelbearnaisesås trängs med asiatisk skaldjursfondue och Mac ’n’ chesse. Till bords med systrarna Eisenman är en läcker kokbok för alla typer av middagar.

torskryggBS

Foto: Ulrika Ekblom

 

Print Friendly

, , , , , ,

No comments yet.

Kommentera