Thailändsk kyckling med grön eller röd curry

kyckling-curry1

Detta recept på kyckling med curry tillagas i tryckkokare vilket bl a innebär att tillagningstiden blir mycket kortare. Om man inte har tryckkokare bör kycklingen tillagas i ungefär 20 minuter. I rätten använder jag kycklinglårfilé eftersom det köttet är både saftigare och smakrikare än bröstbiten.

Ingredienser 4 portioner

800 gr kycklinglårfilé
1 msk matolja
1 hackad gul lök
25 gr färsk riven ingefära
4-6 msk röd eller grön currypasta
400 ml kokosmjölk
1,5 dl kycklingfond
1 msk soja
3 msk thailändsk fisksås
300 gr sockerärtor
200 gr böngroddar

Fräs den hackade löken i matoljan i tryckkokaren i någon minut. Tillsätt ingefäran och currypastan och fräs  ytterligare 1 minut. Lägg i kycklingbitarna och lår dem steka i 1-2 minuter, häll därefter i kokosmjölken och fiskfonden.

Sätt på locket och koka på högt tryck under 10 minuter. Släpp ut ångan. Därefter tillsätts sojan, fisksåsen, sockerärtorna och böngroddar. Låt koka i 2-3 minuter, tills grönsakerna är klara.

Servera med kokt ris.

För att variera rätten tar vi ibland ”vanlig” curry istället för currypasta. Då brukar vi inte ha i ingefära. Sockerärtorna kan ersättas med andra baljväxter för variation.

Print Friendly

, , , ,

No comments yet.

Lämna ett svar