Thaibiffsallad med glasnudlar

Om du av någon anledning inte vill äta mat som innehåller gluten så är detta läckra recept på thaibiffsallad med glasnudlar något för dig.

Följ med på en smakresa till Thailand! Den här salladen funkar som en rejäl och fräsch bjudrätt till middag men är även perfekt som för- eller bufférätt.

Thaibiffsalad med glasnudlar. Foto: Eva Hildén Smith

Thaibiffsalad med glasnudlar. Foto: Eva Hildén Smith

 

2 PORTIONER

200 g glasnudlar
100 g blandade salladsblad
10 körsbärstomater, halverade
1 liten rödlök, fint skivad
1⁄2 gurka, skuren i tunna stavar
1⁄2 dl färsk koriander, hackad
1⁄2 dl myntablad, hackade
200–250 g rumstempererad nötstek av ytterfilé eller entrecôte
salt och peppar
1 msk olja

Dressing

1⁄2 färsk chili, urkärnad och tunt skivad
1–2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk färsk koriander,
hackad 1 tsk agavesirap eller honung
2 msk fisksås eller tamarisås
saft från 1⁄2 lime
3 msk olivolja eller jordnötsolja

Topping

färsk koriander och mynta
svarta sesamfrön

Laga nudlarna enligt beskrivningen på paketet, skölj dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda ingredienserna till salladen. Rör ner nudlarna. Lägg upp en bädd av sallad och nudlar på ett uppläggningsfat. Gör dressingen genom att blanda samman ingredienserna och smaka av.

Krydda köttet på bägge sidor med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på båda sidorna i 2–3 minuter eller mer, beroende på tjocklek och hur genomstekt du vill ha det. Låt köttet vila i ett par minuter på en tallrik.

Skiva köttet tunt och lägg det på salladen. Strö över koriander, mynta och sesamfrön. Ringla över dressing efter tycke och smak.

glutenfritt1Receptet är hämtat ur Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson trevliga kokbok Laga glutenfritt. Pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker (Bokförlaget Semic, 2016). Läs mer om kokboken här på Smak för mat.

Print Friendly

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera