Tårtornas drottning?

popcorncakeVilka bakverk!

För drygt fem år sedan bakade den nu mera välkända matbloggaren Linda Lomelino sitt första riktiga bakverk  – med undantag för en och annan kladdkaka. Den här gången var det inte sötsuget som drev henne utan hon ville snarare göra något vackert. När man nu ser hennes skapelser så kan man inte bli annat än imponerad! Lindas motto är att göra exklusiva bakverk som är enkla att baka. Med hjälp av häftiga bakformar (som ofta är höga och vågformade) får tårtan ett lyxigt intryck. Lägg sen till goda ingredienser, frosting och vackra dekorationer så blir resultatet enastående.

Det märks att Linda inte bara är intresserad av sötsaker utan också av fotografering. Det roliga är att hon inte bara bakar dessa fantastiska tårtor som är flera decimeter höga utan även fotograferar dem själv. Och alla som försökt sig på att fotografera mat vet att det inte alltid är lätt att fånga den perfekta rätten eller goda kakan på bild. Linda lyckas och hon uppmuntrar alla hobbyfotografer som vill lägga ut sina matbilder på Instagram eller bara sparar dem för eftervärlden. Hon har ingen studio utan fotograferar allt hemma i sin lägenhet och hennes bästa knep är att använda dagsljus, vid ett fönster med mycket ljus eller ute på balkongen. Genom att leka med ljussättning, färger och rekvisita kan du skapa en vacker och tilltalande bild med ganska små medel.

Vill du läsa mer om Linda Lomelino så driver hon bloggen Call me Cupcake. Där finns en mängd inspirerande bilder och recept. Hon finns självklart på Instagram under profilen Sweet food@linda_lomelino. Linda har dessutom nyligen gett ut boken Sweet food & photography (Bonnier Fakta, 2014) som är ett måste för den som älskar att baka och dessutom vill imponera på sina vänner. Boken är vacker som en konstbok och innehåller tre avsnitt med tips om hur du bakar, dekorera och inte minst stylar och fotograferar dina skapelser.

Foto: Linda Lomelino

Print Friendly

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera