Tareq kan sin kyckling!

kycklingTareq Taylor får väl anses vara en av Sveriges mer namnkunniga kockar. Han har gett ut ett antal kokböcker och har under flera år gjort framträdande i TV. All hans erfarenhet gör att Tareq Taylor även är en mycket uppskattad föredragshållare. Att han vurmar för mat och matlagning är ingen hemlighet.

Nu har Tareq Taylor kommit ut med en ny kokbok, TAREQ TAYLORS KYCKLING, (Bonnier fakta, 2017), och i den slår han ett slag för just kycklingen. Att han älskar kyckling märks när man bläddrar i boken.

”Jag har ätit och lagat massor med kyckling i mitt liv, både hemma och på restaurang. Kyckling är bland det godaste jag vet!”

Att Tareq Taylor tycker att kyckling är bland det godaste han vet, det märks! När man gör en snabbläsning av boken kan man nästan se hur mycket han tycker om det. Sedan vid lite närmare genomgång så vill man bara börja tillaga maten. Så många inspirerande recept här finns! Och visst är det så, att det inte bara Tareq Taylor som älskar kyckling, för det gör väl de flesta av oss. Det är ett kött med relativt neutral smak som går att variera i det oändliga.

Tareq T

Foto: Marcus Lawett

Förutom alla fantastiska recept så får vi oss till livs en lektion i hur man på bästa sätt styckar kycklingen. Bra att kunna, för det blir inte bara godare om man använder sig av hela kycklingen, det blir dessutom billigare. Sen att man kan göra fantastisk buljong av benen gör det inte sämre.

Ett litet plus i boken tycker jag är när han gör ett smaktest på olika kycklingar. Inte helt oväntat kommer även Tareq Taylor fram till slutsatsen att ”världens mest kända kyckling” Bressekycklingen från Frankrike tar första plats. Och alla vi lyckliga som haft möjlighet att äta Bressekyckling kan väl bara hålla med!

Print Friendly

, , ,

No comments yet.

Kommentera