Spenatsallad med ädelost

Spenatsallad

 

Detta somriga recept på spenatsallad med ädelost kommer från Gunnarshögs gård på Österlen. Salladen kan ätas som förrätt eller som tillbehör till grillat. Även andra ostsorter fungerar bra, men just kombinationen av nötter och honung  till den starkare ädelosten är väldigt god.

Ingredienser till 6 personer

1 dl hasselnötskärnor
2 liter löst packad babyspenat
150 gr ädelost

Dressing

4 msk kallpressad rapsolja
1 1/2 msk balsamvinäger
2 tsk flytande honung
salt och svartpeppar

Gör så här: Rosta nötterna i 200 º varm ugn i 5-8 minuter.
Gnugga bort skalen mellan hushållspapper och hacka dem grovt.
Blanda ingredienserna till dressingen.
Skölj och torka spenaten, lägg upp på ett fat.
Strö över smulad ost och nötter.
Ringla över dressingen precis innan servering.

Print Friendly

, , , , , ,

One Response to Spenatsallad med ädelost

  1. Linn 12 juni, 2013 at 08:29 #

    Detta recept måste provas redan imorgon!

Kommentera